Loading...

خواص عسل گون

خواص عسل گون

خواص عسل گون

گون ( Astragalus spp ) از تیره نخود است. گون‌ها گیاهانی یک‌ساله یا دائمی‌اند. در ایران بیش از دویست گونه گون می‌روید.

گون گیاهی است چندساله که ارتفاع آن تا ۷۵ سانتیمتر می‌رسد. از خانواده Leguminoseae که تولید مثل ان از طریق بذر صورت می‌گیرد. ساقه‌های رشدیافته آن به رنگ بنفش تیره‌است. برگهای ان مرکب از برگچه‌هایی است که به صورت متقابل به تعداد ۱۱ تا ۳۰جفت در محور هر برگ قرار گرفته‌اند. گلهای ان معمولاً به رنگ ارغوانی، گاهی ابی یا سفید بوده، نزدیک به انتهای شاخه‌های گل دهنده قرار دارند.

این گیاه در برابر خشکی مقاوم و در خاک های شور به خوبی رشد می‌کند و دارای بوی تند سلنیوم است. بسیاری از گون ها سمی هستند و باعث مسمومیت گاوها، گوسفندان و اسب ها می‌شوند. در طول فصل رویش گون، ماده سمی گلوکوزید تولید می‌شود که باعث ایجاد اختلالات تنفسی و فلج حیوانات می‌شود. گون از علفهای هرز مناطق کویری، زمینهای بایر، مزارع چغندر قند، نیشکر، سبزی و صیفی است.

خواص عسل گون

افرادی كه قصد دارند با اصلاح رژیم غذایی خود برای درمان كم‌خونی‌شان اقدام كنند، بهتر است مصرف عسل گون را در برنامه غذایی خود بگنجانند. عسل گون كه از شهد گل‌های گیاه گون تهیه می‌شود ازجمله مواد طبیعی است كه برای درمان كم‌خونی مفید بوده و مصرف مستمر آن در وعده صبحانه می‌تواند به خونسازی در افراد مبتلا به كم‌خونی كمك كند. از طرفی مصرف این عسل در روزهای سرد پاییز و زمستان می‌تواند تاثیر زیادی بر درمان خشونت سینه و حنجره داشته باشد و احتمال ابتلا به گرفتگی صدا در افرادی كه در فصل پاییز و زمستان دچار این عارضه می‌شوند را كاهش دهد. عسل گون كاملا زرد رنگ بوده و ظاهر آن شبیه عسل‌های معمولی است كه برای صبحانه میل می‌كنید.

عسل گون حاصل فراوری شهد گلهای این گیاه توسط زنبوران عسل است و علاوه بر خواص عمومی عسل ها دارای خواص ویژه ای است که عبارتند از:

    ■ تقویت کننده سیستم عصبی و حافظه

    ■ آرام بخش

    ■ تاثیر قابل توجه در خون سازی و درمان کم خونی

    ■ ضد التهاب مثانه و پروستات

    ■ ضد عفونی و تقویت کننده معده و دستگاه گوارش

    ■ مفید برای دردها چشمی و ورم ملتحمه چشم

 رنگ عسل گون: زرد طلائی است

منطقه برداشت عسل: دامنه های زاگرس غربی (چهار محال و بختیاری و شهرکرد)

زمان برداشت عسل: اواسط تیرماه

عسل گون عسلی با طعمی ملایم و کمی تیز است كه از شهد گل‌های گیاه گون تهیه می‌شود ازجمله مواد طبیعی است كه برای درمان كم‌خونی مفید بوده و مصرف مستمر آن در وعده صبحانه می‌تواند به خونسازی در افراد مبتلا به كم‌خونی كمك كند. مصرف این عسل برای افرادی كه کم خونی دارند و قصد دارند با اصلاح رژیم غذایی خود برای درمان كم‌خونی‌شان اقدام كنند توصیه میشود. از طرفی مصرف باعث تلطیف حنجره و گلو میشود و این عسل در روزهای سرد پاییز و زمستان می‌تواند تاثیر زیادی بر درمان خشکی و سوزش سینه و حنجره داشته باشد و احتمال ابتلا به گرفتگی صدا را کاهش دهد همچنین مصرف شربت این عسل به همراه اب لیمو طبیعی مانع از سرماخوردگی میشود و درمان آن را تسریع میکند.

عسل گون با توجه به گلوکز پائین یکی از عسل های طبیعی توصیه شده برای افراد دیابتی است.

بهترین طریقه مصرف: مخلوط کردن دو تا سه قاشق عسل با اب ولرم و سپس اضافه کردن اب یک لیموی ترش تازه به آن

(این شربت از بهترین نوشیدنی ها است و علاوه بر ضد سرطان بودن خاصیت ضد عفونی کننده دارد و تمام خواص عسل مصرف شده + میزان بالای ویتامین C موجود در اب لیموی طبیعی را دارد)

میزان مصرف : بزرگسالان : روزانه ۵۰-۷۰ گرم

افراد دیابتی : ۳۰-۵۰ گرم در زمان خواب شبانه یا قبل از صبحانه

(افراد دیابتی بدون مشورت با پزشک خود مجاز به مصرف عسل نیستند و با توجه به درجه و نوع دیابت خود به مقدار محدود از عسل استفاده کنند)

کودکان بالای یکسال : ۲۰-۳۰ گرم روزانه

عسل طبیعی

عسل معجونی

نظرات

    عسل طبیعی یاشیل

    آمار

    • تعداد کالا: 21
    • بازدید امروز: 96
    • بازدید دیروز: 176
    • بازدید کل: 57592